Israël aangevallen vanaf zee en uit de lucht

Het Israëlische raketschild Iron Dome heeft dinsdag boven Tel Aviv een raket uit de lucht gehaald. Dat heeft een Israëlische televisiezender dinsdag gemeld. Het luchtalarm ging af in de Israëlische zakenhoofdstad, zo'n zeventig kilometer ten noorden van de Gazastrook.

Hoewel het Israëlische leger het nieuws niet wil bevestigen is er kort nadat het luchtalarm was afgegaan een ontploffing gehoord. De afgelopen dagen is het nog niet voorgekomen dat een raket zover in Israëlisch grondgebied wist door te dringen.

Het Israëlische leger zei voorts een poging van Palestijnen om het zuiden van Israël te infiltreren verijdeld te hebben. Volgens een woordvoerder waren vier militanten vanaf zee aan land gekomen met granaten en aanvalsgeweren. De vier werden gedood. Een Israëlische militair raakte lichtgewond.

Volgens het leger is het voor zover bekend de eerste keer dat op die manier geprobeerd wordt Israël binnen te dringen. Onderzocht wordt hoe de mannen zo ver wisten te komen. Hamas zegt de vier strijders gestuurd te hebben.