Kuipers is terug: "Nu supporter"

De WK-finale gaat aan zijn neus voorbij, maar Björn Kuipers kan terugkijken op een succesvol toernooi. Inmiddels is hij terug in Nederland. Met de Nederlandse kwalificatie voor de halve finale zag Björn Kuipers een droom in duigen vallen. Omdat de FIFA iedere schijn van partijdigheid wil vermijden mogen arbiters uit Brazilië, Duitsland, Argentinië en Nederland geen duels meer fluiten.

Vanuit zijn carrièreperspectief gezien komt de goede vorm van Oranje op het WK Kuipers niet goed uit. De trots van het Nederlandse scheidsrechtersgilde maakte een goede kans om de finale van het toernooi te mogen leiden. Eerder leidde hij al de finales van de Confederations Cup en de Champions League.

Ofschoon Kuipers baalt van het mislopen van de finale, overheerst een gevoel van trots. Ook hij ziet Nederland graag met de wereldtitel aan de haal gaan. "Als Nederland de finale haalt, zit ik als supporter op de tribune", citeert de KNVB hem via Twitter.

Kuipers maakte een goede indruk op het WK. In Brazilië leidde de arbiter uit Oldenzaal de groepswedstrijden Engeland-Italië (1-2) en Zwitserland-Frankrijk (2-5). In de achtste finale moest de Nederlander Colombia-Uruguay (2-0) in goede banen leiden.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is blij met Kuipers en zijn assistenten als uithangbord van het Nederlandse scheidsrechterskorps. "Hun optredens op het WK zijn het voorbeeld van een goede arbitrage. Trots!"