Thiago Silva veroordeelt "laffe" Zúñiga

Thiago Silva heeft uitgehaald naar Juan Camilo Zúñiga. De Braziliaanse verdediger vond de overtreding op Neymar "een laffe daad". Het WK 2014 zit erop voor Neymar, ondanks dat Brazilië in de halve finale staat.

Door een knie in zijn rug van de Colombiaan Juan Camilo Zúñiga liep hij een breuk in zijn ruggenwervel op. De actie werd onderzocht door de FIFA, maar Zúñiga kwam weg zonder schorsing.

"Het is de beslissing van de FIFA om Zúñiga niet te schorsen en dat moeten we respecteren", zegt Brazilië-captain Thiago Silva op een persconferentie. "Maar ik ben een centrale verdediger en heb nog nooit met mijn knie in iemands rug gesprongen."

"Het was een laffe daad", vervolgt de stopper van Paris Saint-Germain. "Er is geen enkele reden om zo hoog met je knie te springen, tenzij je iets wil forceren. Maar dit is geen normale wedstrijdsituatie. Zo denk ik er in elk geval over."

Brazilië neemt het dinsdagavond in de halve finale op tegen Duitsland, maar moet Neymar dus missen. Ook Thiago zelf is er niet bij, aangezien hij een fatale gele kaart kreeg in de kwartfinale tegen Colombia. In de finale of de strijd om het brons kan de verdediger weer terugkeren.