Emma Watson aan de slag voor Verenigde Naties

Emma Watson gaat bijklussen voor de Verenigde Naties. De 24-jarige Harry Potter-actrice wordt goodwillambassadeur van UN Women, dat zich inzet voor gelijke rechten tussen man en vrouw. Watson noemt haar benoeming 'een enorme eer'.

"Niet iedereen krijgt de kans echt een verschil te maken en ik vat dit dan ook niet licht op", reageert Watson. De actrice zet zich al jaren in voor goed onderwijs voor meisjes en deed al humanitair werk in Bangladesh en Zambia.

De actrice vertelt dat vrouwenrechten 'onlosmakelijk' onderdeel zijn van haar leven. "Ik kan me dan ook geen grotere uitdaging dan deze voorstellen." Watson moet naar eigen zeggen nog veel leren. "Maar ik hoop als ambassadrice meer en meer van mijn eigen kennis en ervaring in te kunnen zetten."

Watson, die in mei afstudeerde aan de prestigieuze Brown University, gaat zich binnen UN Women inzetten voor de emancipatie van jonge vrouwen. Ook is ze betrokken bij een campagne die mannen aanspoort op te komen voor de rechten van vrouwen. "We zijn blij en vereerd dat we met Emma gaan werken", reageert Phumzile Mlambo-Ngcuka, hoofd van UN Women. "Ik ben ervan overtuigd dat Emma's intelligentie en passie bijdragen aan het wereldwijd verspreiden van onze boodschap."