Pfaff: "Gedrag van Krul maakte me razend"

Oranje-keeper Tim Krul oogstte lof door twee strafschoppen te stoppen, maar kent inmiddels ook een hoop criticasters. De doelman van Newcastle United werd door bondscoach Louis van Gaal in de slotminuten van de verlenging ingezet om tijdens de strafschoppen op doel te kunnen staan.

Krul deed Jasper Cillessen vergeten door twee penalty's te stoppen. Voorafgaand aan iedere Costa Ricaanse penalty probeerde hij op eigen wijze de tegenstander uit het spel te halen.

"Schandalig was het", zei Jean-Marie Pfaff, oud-keeper van België tegen landelijke pers. "Knap dat hij twee ballen pakt, maar zijn gedrag maakte me razend."

Krul maakte er geen geheim van dat hij de Costa Ricanen hoopte af te leiden. “Ik zei van alles tegen ze. In het Engels, maar ook in het Nederlands. Ik dacht dat die Ruiz wel een beetje Nederlands zou spreken."

De goalie verklaarde na afloop dat het al begon te kriebelen toen het op extra tijd aan kwam. Hoewel het niet zichtbaar was, speelden de zenuwen flink bij hem op. "Toen de tweede helft van de verlenging aanbrak, moest ik snel naar de wc", zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

“We zijn er de afgelopen zeven weken met de drie doelmannen en keeperstrainer Frans Hoek mee bezig geweest. Lang blijven staan en vol voor een hoek gaan, was het plan. Kennelijk vond Hoek dat ik dat het best deed", aldus Krul.