WK eindigt voor Kuipers na drie duels

Het WK voor scheidsrechter Björn Kuipers zit erop. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Nederlander laten weten hij geen duels meer zal fluiten in Brazilië.  Omdat het Nederlands elftal in de halve finales actief is en nog de finale of troostfinale speelt, besloot de FIFA geen beroep meer te doen op het Nederlandse arbitrale trio.

Voor het WK werd Kuipers gezien als een grote kandidaat om de WK-finale te fluiten. In Brazilië leidde de arbiter uit Oldenzaal de groepswedstrijden Engeland-Italië (1-2) en Zwitserland-Frankrijk (2-5). In de achtste finale moest de Nederlander Colombia-Uruguay (2-0) in goede banen leiden. Dit deed hij samen met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel.

De Nederlandse delegatie kan de koffers pakken door de goede prestaties van Oranje, dat komende woensdag in Sao Paulo tegen Argentinië speelt. Kuipers floot vorig jaar zomer de finale van de Confederations Cup en in mei werd hij aangesteld voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid.

De FIFA heeft voor de halve finale tussen Brazilië en Duitsland de Mexicaan Marco Rodriguez aangesteld. Rodriguez floot eerder dit WK de groepswedstrijden België - Algerije (2-1) en Italië - Uruguay (0-1). De krachtmeting tussen de Goddelijke Kanaries en Die Mannschaft is dinsdag in Belo Horizonte.