Oranje traint zonder geblesseerde Vlaar

Het Nederlands elftal heeft zondag een training afgewerkt zonder Ron Vlaar. De verdediger van Aston Villa kreeg zaterdag in het duel tegen Costa Rica een tik op zijn knie en liet de oefensessie aan zich voorbijgaan. Het is nog onduidelijk hoe zwaar de blessure is en of zijn meespelen in de halve finale tegen Argentinië in het geding komt.

Ondertussen trainden Nigel de Jong en Leroy Fer apart van de groep. Vooral de verschijning van De Jong zorgde voor verbaasde gezichten. De middenvelder raakte precies een week geleden geblesseerd in de wedstrijd tegen Mexico, maar trainde nu alweer met de bal en onderging een intensieve training.

Fer is nog steeds herstellende van een blessure die hij opliep in het met 2-0 gewonnen groepsduel tegen Chili, toen hij verantwoordelijk was voor de eerste treffer van Oranje.

Voor de rest ondergingen de mannen van Louis van Gaal een relatief rustige training. De basisspelers beperkten zich tot wat rek- en strekoefeningen terwijl de reserves onder het toeziend oog van Van Gaal een uitgebreidere training afwerkten.

Het Nederlands elftal verlaat de thuisbasis in Rio de Janeiro maandag al om zich in São Paulo voor te bereiden op de halve finale tegen de Argentijnen. Deze wedstrijd wordt woensdag om 22.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.