Oranje moet hotel uit voor FIFA-sponsors

Het Nederlands Elftal verblijft al een maand in het Caeser Park Ipanema in Rio de Janeiro, maar zal dit hotel nu moeten verlaten. De FIFA heeft het hotel voor de laatste week van het WK gereserveerd om er zijn hoogwaardigheidsbekleders en sponsors in onder te brengen.

KNVB-directeur Bert van Oostveen betreurt het dat Oranje het hotel niet tot het eind van het toernooi kon reserveren: "Ik denk dat het niet in het belang van het voetbal is dat sporters moeten wijken", zo zei hij. "We moesten wel toestemmen. Als we een hotel tot aan het einde van het toernooi bij de FIFA wilden reserveren, dan moesten we geloof ik ergens 900 meter hoog in de bergen gaan zitten"

Morgen vertrekt de ploeg van Louis van Gaal naar São Paulo, waar het woensdag de halve finale speelt tegen Argentinië. Afhankelijk van het resultaat van die wedstrijd wordt bepaald waar Oranje daarna zal verblijven. "De finale is namelijk in Rio de Janeiro, de strijd om de derde en vierde plaats in Brasilia. Het is gewoon jammer dat het zo moet. De spelers zijn gewend aan het hotel. En dan moeten ze misschien voor de belangrijkste wedstrijd van hun loopbaan uitwijken. Vier jaar geleden in Zuid-Afrika was het niet anders." aldus Van Oostveen.