Zeurende Cannavaro noemt keeperswissel respectloos

Louis van Gaal kwam ook tegen Costa Rica met een gouden wissel, maar Fabio Cannavaro is niet onder de indruk van de ingreep van de Oranje-bondscoach. "Iedereen behandelt Van Gaal als een legende of een tovenaar, maar om eerlijk te zijn houd ik er niet zo van. Het is respectloos richting de keeper", zegt de Italiaan tegen Globo Esporte.

Van Gaal wisselde in de kwartfinale tegen Costa Rica in de slotfase van de verlenging zijn keeper. Jasper Cillessen werd vervangen door Tim Krul, die vervolgens twee strafschoppen keerde. Kort daarvoor had Cillessen het Nederlands elftal op de been gehouden met een belangrijke redding.

Cannavaro vraagt zich af wat de wissel met Cillessen doet. "Wie gaat in de volgende wedstrijd de keeper zijn? Stel je voor dat je het doel in moet en dat je realiseert dat je niet honderd procent vertrouwen hebt van je coach."

Het lijkt echter zeker dat de Ajax-doelman woensdag tegen Argentinië gewoon het Oranje-doel verdedigt. Van Gaal liet na de thriller tegen Costa Rica al doorschemeren dat Cillessen zijn eerste keus blijft, waardoor duidelijk is dat Cannavaro spreekt zonder het hele verhaal te kennen.