Sabella vestigt hoop op Messi

Ook in de kwartfinale tegen België liet Argentinië, de tegenstander van Nederland in de halve finale, geen verpletterende indruk achter. Desondanks vond Alejandro Sabella de wedstrijd tegen de Belgen de beste tot nu toe.

Argentinië liet vooral tijdens de openingsfase zijn tanden zien. Gonzalo Higuaín bracht de Albiceleste met een fraai doelpunt aan de leiding, en maakte vervolgens deel uit van een verdedigend ingesteld collectief.

Sabella liet na afloop van de spannende ontmoeting weten genoten te hebben van het spel van zijn ploeg. "Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe. We speelden erg goed en bewaakten de balans voortreffelijk", zo sprak hij tijdens de persconferentie.

Nu Argentinië zeker is van deelname aan de halve finale, ligt de finale op vijandelijk grondgebied voor het grijpen. "Het is een geweldig gevoel voor het team en ik ben blij voor de mensen, mijn familie, en iedereen die mij gesteund heeft", aldus Sabella.

De 59-jarige keuzeheer had speciale lovende woorden over voor Lionel Messi. "Messi speelde een ongelooflijke wedstrijd. Het gaat allemaal om balbezit. Alles wat hij doet is een teken van hoop voor ons. Alles wat hij doet is beslissend, dat gaat verder dan het maken van doelpunten. Hij verliest de bal bijna nooit."