België trots op Duivels ondanks uitschakeling

België mag ondanks de uitschakeling met een goed gevoel terugkijken op het WK. Dat is de algehele teneur in de Belgische media na het 1-0 verlies van zaterdag tegen Argentinië. "Dit WK-jongensboek boordenvol verwennerij, emoties en hoogstandjes wordt dichtgeklapt bij hoofdstuk vijf", schrijft Het Laatste Nieuws op de site. "Een ontgoochelend einde, maar nationale trots is hier hoegenaamd op zijn plaats."

Argentinië kwam door een goal van Gonzalo Higuain al na acht minuten op voorsprong. Wat België daar vervolgens tegenover stelde, was volgens HLN toch wat magertjes. "Ontzag, nervositeit en trillende tricolore benen zijn natuurlijk menselijk in deze benauwde omstandigheden. Volharden is dan weer des Duivels. Mààr: verder dan wat schuchtere pogingen kwam onze nationale trots niet. Argentinië zaaide dood en vernieling op de counter."

Het Nieuwsblad is van mening dat België 'slechts acht minuten kon dromen van een halve finale', maar dat toch de trots mag overheersen. "De Rode Duivels zijn uitgeschakeld, maar kunnen met opgeheven hoofd uit het toernooi. Vijf wedstrijden lang werd heel België in extase gebracht door de prestaties van onze nationale voetbaltrots."

Het Franstalige Le Soir plaatst ook een kritische kanttekening. "België kwam door een fout van Kompany wat ongelukkig op achterstand, maar kreeg daarna van Argentinië een les in realiteit." Ook pakten de wissels niet gelukkig uit. "Waar in de vorige wedstrijden nieuw bloed inbrengen goed was, werkte het deze keer niet."

Het vizier moet volgens Le Soir direct naar voren worden gericht. "Gezien de gemiddelde leeftijd van de spelers en de contractverlenging van Marc Wilmots moet het EK van 2016 het echte doel zijn."