[1/4 finale] Uitslag Brazilië - Colombia

Brazilië is er in geslaagd om de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal te bereiken. Het versloeg vanavond Colombia met 2-1.

De Brazilianen kenden een droomstart. Na een paar minuten van aftasten was het na zeven minuten Thiago Silva uit een corner de 1-0 kon binnentikken nadat hij bijna helemaal vrijgelaten werd. Ook na de goal bleven de Brazilianen de baas op het veld. Vooral Hulk was nog dichtbij een goal, maar hij stuitte tot tweemaal toe op keeper Ospina. De Colombianen konden het fraaie spel van eerdere duels geen vervolg geven. Een schot van Cuadrado wat net naast ging was de enige mogelijkheid in de eerste helft.

Na iets meer dan uur spelen leek Colombia op gelijke hoogte te komen, maar de goal werd afgekeurd. Een paar minuten later kreeg Brazilië een twijfelachtige vrije trap, en dat buitenkansje werd door Luiz ten volle benut. Hij scoorde op fraaie wijze de 2-0.

Colombia moest nu alles of niets gaan spelen en dat leverde tien minuten voor tijd een strafschop op, die door James Rodriguez werd benut, zijn zesde goal van dit WK. Daarna begon de jacht op de gelijkmaker, maar de Brazilianen hielden stand en mogen zich komende dinsdag melden voor de halve finale tegen Duitsland.

Paulinho in duel met Colombia's Pablo Armero (Foto: Pro Shots)