Deschamps: "Neuer deed het goed"

Didier Deschamps vond Frankrijk niet minder dan Duitsland ondanks de uitschakeling in de kwartfinales. Les Bleus gingen in Rio de Janeiro met 0-1 onderuit.

Mats Hummels maakte het enige doelpunt in Maracana. De verdediger kopte Die Nationalelf naar de halve finale. Deschamps vond dat Frankrijk een goed niveau haalde. "We hebben ons eindpunt bereikt. Ik heb nergens spijt van, ook al hadden we de ambitie en de drang om verder te komen", zei de Fransman.

"We liggen eruit, ook al was er weinig verschil tussen de teams. Duitsland heeft een ploeg met meer ervaring. De Duitsers scoorden uit een standaardsituatie en dat is ons zwakke punt", aldus de bondscoach van Frankrijk. Deschamps zag de Duitse doelman Manuel Neuer zijn doel schoon houden.

"We hebben onze kansen op de gelijkmaker gehad. We hebben alles gegeven om terug te komen en op het einde kreeg Karim Benzema nog een grote kans. Maar Manuel Neuer deed het goed in het Duitse doel", aldus de oud-international, sinds 2012 de oefenmeester van de Franse nationale ploeg.

Duitsland speelt volgende week dinsdag in de halve finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen gastland Brazilië en Colombia. De Zuid-Amerikaanse treffen elkaar om 22.00 uur Nederlandse tijd in Fortaleza. De andere halve finale gaat tussen Argentinië/België en Nederland/Costa Rica.