Finale WK toch te zien op Museumplein

Als Nederland de finale van het WK voetbal haalt, kan de wedstrijd volgende week zondag toch op het Museumplein in Amsterdam worden bekeken. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam vrijdag. De mogelijke halve finale is woensdag te zien op een veld naast de Amsterdam Arena.

Na de achtste finale tegen Mexico zei burgemeester Eberhard van der Laan dat op het Museumplein geen wedstrijden meer te zien zouden zijn. Het aanvangstijdstip van 22.00 uur was te laat, waardoor de overlast voor de omwonenden te groot zou zijn.

De burgemeester heeft met de omwonenden gesproken, aldus de woordvoerder. "De wedstrijd begint om 21.00 uur, waardoor we genoeg tijd hebben om mensen van het plein te leiden. De buurt stond niet te springen, maar begrepen wat de burgemeester bedoelde", aldus de woordvoerder. Er worden extra handhavers ingezet om te voorkomen dat supporters overlast veroorzaken.

Beide evenementen worden georganiseerd door Radio 538. De plannen zijn nog onder voorbehoud. Eerst moet Nederland de kwartfinale overleven, zaterdag om 22.00 uur tegen Costa Rica. Deze wedstrijd is in Amsterdam niet in het openbaar op een groot scherm te zien.