Thiago Silva: "Huilen en emoties zijn normaal"

Thiago Silva is het niet eens met critici die beweren dat de Braziliaanse spelers minder moeten huilen. Zelf houdt hij het soms ook niet droog. Teamgenoot Neymar barstte in tranen uit nadat Brazilië tegen Chili ontsnapte aan uitschakeling en ook Thiago Silva verbergt soms zijn emoties niet.

Voetbalkenners in Brazilië vragen zich daarom af of de spelers de grote druk wel aankunnen. "Psychologisch zijn we sterk, we doen waar we van houden om te doen", reageert Silva.

"Er lag veel druk op de wedstrijd tegen Chili en we wisten dat we alles moesten geven. Als je er alles aan doet en je doet het met passie, dan is het normaal dat je emoties hebt."

Ook bij het zingen van het volkslied houden de Goddelijke Kanaries zich niet in. Menig Braziliaan staat met tranen in de ogen mee te zingen. Thiago Silva vindt het echter heel normaal dat de spelers hun emoties laten zien.

"Het belemmert me ook niet in mijn taak op het veld. Daarnaast heb ik eerder bewezen dat ik goed om kan gaan met lastige situaties." Het gastland staat vrijdagavond in de kwartfinales tegenover Colombia.