Mot÷rhead-fan loopt hersenletsel op door headbangen

Een fan van heavymetalband Motörhead heeft hersenletsel opgelopen na veelvuldig headbangen. Dat zeggen Duitse dokters, die de man behandelden. Volgens hen hoeven andere headbangers zich geen zorgen te maken omdat het risico op letsel in het algemeen erg klein is.

De 50-jarige man klopte begin dit jaar aan bij dokters in Hannover omdat hij last had van steeds erger wordende hoofdpijn. De patiënt had geen verleden met hoofdwonden of drugsproblemen, maar vertelde wel dat hij regelmatig woest met zijn hoofd schudde bij concerten. Het laatste optreden dat hij had bijgewoond was dat van Motörhead.

Na een scan ontdekten artsen een bloeding in de hersenen van de man, waarna een gaatje werd geboord om het bloed te kunnen wegvoeren. De hoofdpijnen van het slachtoffer verdwenen spoedig. Mogelijk was de man extra gevoelig voor een bloeding wegens een kleine cyste.

"Wij zijn niet tegen headbangen", zegt Ariyan Pirayesh Islamian, een van de dokters die de man behandelden. "Het risico op een verwonding is erg laag. Maar ik denk dat dit niet was gebeurd als de patiënt naar een klassiek concert was gegaan."