Onbekend persoon doneert duizenden dollars aan streamers

Een mysterieuze kijker op Twitch heeft het afgelopen jaar meer dan honderdduizend dollar aan donaties gegeven aan Twitch-streamers. Een selecte groep streamers ontving bakken met geld van deze persoon, die bekend staat als Amhai. Donaties in de duizenden, soms tienduizenden dollars per keer zijn waargenomen en het is niet bekend wie de donateur nu echt is.

Amhai heeft aan diverse streamers al flink wat geld gedoneerd. Zo kreeg streamer Sodapoppin maar liefst 50.000 dollar via Paypal toegestuurd van Amhai en kreeg hij 35.000 dollar van een andere donateur genaamd Obaid. Een andere streamer, Egazael, kreeg al 22.000 dollar van Amhai en 16.000 dollar van Obaid. Egazael weet overigens wel wie Amhai is.

Er gaan veel geruchten dat Amhai een rijke Arabier is die van gekkigheid niet weet wat hij met zijn geld moet doen, maar dat ontkracht Egazael. Volgens hem is Amhai een rijk persoon die ervan houdt om reacties van anderen te zien als hij het geld doneert. Hij begint met lage bedragen om te kijken hoe de streamer reageert en geleidelijk verhoogt hij deze bedragen tot in de duizenden dollars.