Nieuwe kaarten Lowlands uitverkocht

Ook de laatste 750 kaarten voor Lowlands zijn uitverkocht. Zo'n anderhalf uur nadat ze woensdagochtend in de verkoop gingen waren de tickets verkocht, laat de organisatie weten. Het betreft 97 kaarten die uit de zwarthandel zijn gehaald en opnieuw legaal worden verkocht, en achtergehouden kaarten die niet door sponsors en relaties worden gebruikt.

"Hier zijn we heel tevreden mee", zegt een woordvoerder van het festival in Biddinghuizen. "Het is bekend dat de grote kaartverkoop, die zoals altijd in februari van start ging, dit jaar wat trager liep dan normaal. Deze verkoop ging waarschijnlijk vooral beter omdat inmiddels meer van het programma bekend is. Zo zie je dat het merendeel van de bezoekers vooral kiest op basis van de acts."

De organisatie laat weten ook in volgende jaren al aan het begin van het jaar met de kaartverkoop te beginnen. In totaal zijn 55.000 kaarten beschikbaar voor Lowlands. Dit jaar zijn onder anderen Jett Rebel, Atomic Bomb!, The Boxer Rebellion, Glass Animals, Jungle By Night, Kees van Hondt en Panama op het festival te zien.

Zoals elk jaar wordt Lowlands gehouden op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Het festival vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 augustus.