WK vandaag - woensdag 2 juli

De achtste finales van het WK voetbal erop. Er waren geen echte grote verrassingen in deze ronde, al waren Griekenland, Algerije, Nigeria, Chili en Mexico wel dichtbij. Mexico maakte het Oranje erg lastig, maar door doelpunten in de laatste minuten ging Oranje alsnog door en treft het Costa Rica in de kwartfinale.

Groepswinnaars allemaal door

Voor het eerst sinds er 32 ploegen meedoen aan het WK voetbal (1998) hebben alle acht de groepswinnaars van de voorrondes zich geplaatst voor de kwartfinales. In 1998 gingen zes van de acht groepswinnaars door, omdat enkel Roemenië en Nigeria werden uitgeschakeld. In 2002 wist slechts de helft van de groepswinnaars door te gaan. Denemarken, Zweden, Mexico en Japan werden allemaal al in de achtste finale uitgeschakeld.

In 2006 kwamen Spanje en Denemarken na de groepswinst niet door de achtste finale, waarna in 2010 de beste prestatie tot nu toe volgde. Enkel de Verenigde Staten wist zich niet te plaatsen voor de kwartfinale, nadat ze na verlenging verloren van Ghana. Bij dit WK wisten Brazilië, Nederland, Colombia, Costa Rica, Frankrijk, Argentinië, Duitsland en België zich dus allemaal wel te plaatsen voor de kwartfinale, zij het dat het bij enkele landen niet makkelijk ging.

Kwartfinales

Vandaag en morgen staan er geen wedstrijden op het programma. De acht overgebleven teams zijn in volle voorbereiding voor de kwartfinales, die voor vrijdag en zaterdag op het programma. Het schema is als volgt;

Tijd Thuis Uit Plaats
Vrijdag 18.00 uur Frankrijk Duitsland Rio de Janeiro
Vrijdag 22.00 uur Brazilië Colombia Fortaleza
Zaterdag 18.00 uur Argentinië België Brasilia
Zaterdag 22.00 uur Nederland Costa Rica Salvador

De winnaars van de eerste twee duels treffen elkaar in de eerste halve finale op dinsdag 8 juli om 22.00 uur in Belo Horizonte. De andere twee winnaars spelen op woensdag 9 juli ook om 22.00 uur in Sao Paulo tegen elkaar om een finaleplaats.

WK pool

Het is inmiddels mogelijk om de volgende wedstrijden in te vullen in de FOK! WK pool. De kwartfinales kunnen worden ingevuld. Let op! De uitslagen die ingevuld worden zijn de uitslagen na 90 (!) minuten, evenals het aantal kaarten De winnaar is de winnaar na verlenging of strafschoppen. De voorspellingen kunnen worden ingevuld totdat een wedstrijd begint.  Dit kan worden gedaan via de speelpagina in de FOK! WK pool.