Jeroen van Inkel voortaan op Radio Veronica

Jeroen van Inkel gaat aan de slag voor Radio Veronica. De 52-jarige dj verlaat Q-music om per 1 september elke werkdag Van Inkel in de Middag te presenteren. Het programma is te horen tussen 16.00 en 19.00 uur, laat Radio Veronica maandagavond weten.

"Het vreemde van mijn karakter is dat ik altijd denk dat het beste nog moet komen. Ik heb een ongelofelijk sterk gevoel dat dit de komende jaren bij Radio Veronica gaat gebeuren", laat Van Inkel weten in een verklaring. Volgens de zender wordt de show 'rebels met vlagen, inhoudelijk boeiend en gaan de luisteraars veel lachen'.

Vorige week ging al het gerucht dat dj de overstap zou maken, maar dat werd toen ontkend door zijn huidige werkgever. Van Inkel is sinds 2005 in dienst bij Q-music. Hij was al eens te horen op Radio Veronica. In 2004 nam hij even het middagprogramma van Rob van Someren over. Van Inkel doet dat nu definitief. Of Van Someren en Radio Veronica met elkaar verdergaan wordt nog besproken.

Van Inkel wordt op zijn beurt vervangen door Niek van der Bruggen. Hij is vanaf 21 juli te horen op de plek die bij Q-music vrijkomt, laat de zender weten. Van der Bruggen schuift van de avond naar de middag. "Heerlijk", vindt hij. "Fileleed krijgt vanaf nu een compleet nieuwe dimensie voor de luisteraar."