Vierde arrestatie voor nekschopfilmpje

Een vierde verdachte is dit weekend opgepakt in de zaak rond het zogenoemde nekschopfilmpje. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Rotterdam, die door zijn gedrag zou hebben bijgedragen aan de mishandeling van het slachtoffer op het filmpje, een meisje uit Rotterdam. Dat meldt de politie maandag. De mishandeling veroorzaakte veel ophef nadat een filmpje ervan op internet verscheen.

De jongen is maandag op vrije voeten gesteld. Hij blijft verdachte in de zaak. Een 15-jarige Rotterdammer die een kleine twee weken geleden werd opgepakt zit nog wel vast. Twee andere Rotterdammers van 15 en 16 jaar zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij en het filmen van de mishandeling.

Het slachtoffer werd twee weken geleden in Rotterdam-Alexander geschopt en geslagen. Het filmpje werd op Youtube geplaatst en ging vervolgens ook rond op Facebook en Twitter. Veel mensen reageerden geschokt en verontwaardigd op de beelden, waarop is te zien dat de 15-jarige jongen die nog vastzit het meisje van achteren hard onderuit trapt. Zij staat op en verweert zich, waarop hij haar weer vloert en in haar nek trapt.