'Adèle Bloemendaal getroffen door beroerte'

Adèle Bloemendaal is onlangs getroffen door een zware beroerte. De 81-jarige is al overgebracht naar een revalidatiecentrum waar ze opnieuw moet leren praten en lopen. Dat zeggen ingewijden in De Telegraaf.

"Dat wordt nog een hele uitdaging voor haar, want sinds zij haar ogen weer opende, heeft zij geen woord meer uitgebracht. En het is de vraag of zij ooit weer zal kunnen praten. Zij ligt daar maar, het is zo triest om te zien", zegt een vriend van de actrice.

Bloemendaal, die eerder al onder meer tia's en een hersenbloeding kreeg, werd bewegingsloos aangetroffen op de vloer van haar badkamer in een Amsterdams verzorgingstehuis. "Kort daarvoor moet zij door die heel zware beroerte getroffen zijn en is ze in comateuze toestand naar het ziekenhuis gebracht", vervolgt de ingewijde.

Volgens vrienden van de actrice gaat het slecht met Bloemendaal. "Het is een heel zware attaque geweest met grote gevolgen", zegt de ingewijde. "Nu, in het revalidatiecentrum, zal pas goed kunnen worden gekeken hoe groot de schade precies is, en hoe zij reageert op de therapieën die haar te wachten staan om de oude Adèle weer zo veel mogelijk terug te krijgen."