Geen plannen ING voor verhuizing

ING is niet van plan om met een gedeelte van zijn hoofdkantoor te vertrekken uit Nederland. Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten na berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

De zakenkrant schreef op basis van meerdere ingewijden dat ING er over nadenkt om stafdiensten of andere gedeelten van het hoofdkantoor te verhuizen naar Londen of Frankfurt. Reden zou Nederlandse 'alleingang' zijn, met een strengere bonuswet en hogere kapitaaleisen. Vanwege de gevoeligheid - de bank heeft nog niet alle staatssteun afgelost - zouden de draaiboeken hiervoor zonder externe adviseurs worden gemaakt.

De woordvoerder laat weten niet te weten waar het verhaal vandaan komt. "We kijken natuurlijk constant op bedrijfsniveau waar we dingen het beste kunnen vestigen." Omdat er bijvoorbeeld in Duitsland het laatste jaar veel klanten zijn bijgekomen, is daar bijvoorbeeld extra personeel aangenomen voor de vestiging in Frankfurt. Een afdeling uit Madrid is juist teruggehaald naar Amsterdam. "Binnen de afdeling financial markets, actief in Amsterdam, Londen en Brussel, wordt ook nog wel een geschoven met personeel."