Liefdespaar vermoord in Pakistan

Een Pakistaans echtpaar dat trouwde zonder toestemming van de familie van de vrouw is hiervoor vermoord. Dat heeft de Pakistaanse politie zondag gezegd. Elders in het land werd een vrouw gedood nadat haar familie een huwelijksaanzoek had geweigerd.

Muafia Bibi en haar kersverse echtgenoot Sajjad Ahmed werden vrijdagnacht in het dorp Satrah om het leven gebracht. Ze waren vorige week in het huwelijk getreden. De moord werd gepleegd door de ouders, grootvader en twee ooms van Bibi. Zij staken het stel meerdere malen met een slagersmes. Alle vijf verdachten zijn aangehouden.

Het stel werd door de familie van Bibi in de val gelokt. Zij zeiden het huwelijk te accepteren en vroegen het echtpaar om op bezoek te komen. De slachtpartij vond plaats in de provincie Punjab.

In dezelfde provincie doodde een man een 20-jarige vrouw nadat haar familie zijn huwelijksaanzoek had geweigerd. Hij overgoot haar met benzine en stak haar in brand. Het meisje werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar medische hulp mocht niet meer baten. De dader is gearresteerd op verdenking van moord.

Trouwen uit liefde is een taboe onder veel conservatieve moslims in Pakistan. Ieder jaar worden honderden mensen gedood omdat zij schande zouden toebrengen aan hun families. Meestal wordt de moord gepleegd door een familielid. De meeste slachtoffers zijn vrouwen, maar in sommige gevallen wordt ook de man om het leven gebracht.