Sneijder: we kunnen het WK winnen

Wesley Sneijder denkt dat Nederland het WK kan winnen. Dat zegt de middenvelder van Galatasaray in een interview op de website van de FIFA. "Vier jaar geleden speelden we de finale en verloren. Dat was een van de zwaarste momenten van mijn loopbaan. Maar het mooie van voetbal is dat je revanche kan nemen. Waarom kunnen we het WK deze keer niet winnen?"

De sfeer in de groep is volgens Sneijder uitstekend. "Als je wint, is de sfeer altijd fantastisch." Ook met het zelfvertrouwen zit het wel goed. Dat groeide volgens de middenvelder sinds in de voorbereiding het 5-3-2-systeem werd geïntroduceerd. "Het belangrijkste is dat je gelooft. Je moet een toernooi ingaan met de ambitie om de beker mee te nemen."

De wedstrijd tegen Mexico in de achtste finale wordt niet makkelijk, verwacht Sneijder. "Mexico heeft een goed team. Ze zijn lastig om tegen te spelen, dus we moeten ons volledig op deze wedstrijd concentreren", wuift Sneijder opmerkingen over een volgende WK-finale weg. "Daarna zien we wel wat er gebeurt."