Romero: "Messi doet altijd iets speciaals"

Woorden schieten Sergio Romero tekort om de waarde van Lionel Messi te beschrijven. De Argentijnse doelman prijst zich gelukkig met de wereldster in zijn team. Argentinië liet in de groepsfase geen bijster sterke indruk achter, maar ging dankzij de inbreng van Messi alsnog met de eerste plaats aan de haal in Groep F. Met negen punten uit drie duels pakten de Argentijnen de maximale winst.

Liefst vier van de zes Argentijnse doelpunten kwamen van de voet van Messi. "Ik heb het al eerder gezegd: Messi is teruggekeerd om over de olielamp te wrijven", zo tekende AS op uit de mond van Romero, voormalig sluitpost van AZ.

"Hij doet altijd iets speciaals. We zijn gelukkig dat hij in ons team zit. Het is moeilijk om woorden te vinden die de kwaliteiten van Leo beschrijven. We zijn ontzettend blij dat hij erbij is en dankzij hem kan het team op deze manier blijven spelen."

Federico Fernández sluit zich aan bij de woorden van Romero. De 25-jarige verdediger van Napoli denkt dat Messi van onschatbare waarde is voor de formatie van Alejandro Sabella, zeker nu Sergio Agüero met een spierscheuring kampt.

"Messi is een wereldster", zo liet de centrumverdediger zich ontvallen. "Hij is gewoon anders dan anderen. Ik geniet ervan om hem te zien spelen. Gelukkig hoef ik hem niet te dekken."