'LaBeouf voor arrestatie op de vuist met zwerver'

Shia LaBeouf misdroeg zich donderdag niet alleen in een theater op Broadway. Een paar uur voordat de 28-jarige acteur werd gearresteerd omdat hij door de show Cabaret liep te schelden, zou LaBeouf het aan de stok hebben gekregen met een New Yorkse zwerver. Dat hebben ooggetuigen laten weten aan entertainmentwebsite TMZ.

LaBeouf en de zwerver bekvechtten over een hoed. Die droeg de zwerver, maar de acteur was volgens omstanders in de veronderstelling dat het zijn hoofddeksel was. LaBeouf vloog vervolgens achter de zwerver aan om 'zijn' hoed terug in zijn bezit te krijgen. Volgens een omstander leek LaBeouf geschift en bleef hij roepen: ik ben het, Shia.

Een paar uur na het voorval werd LaBeouf uit een theater op Broadway gezet omdat hij de show verstoorde. De acteur, bekend van onder meer de Transformers-films, werd gearresteerd op verdenking van huisvredebreuk en wanordelijk gedrag. Vrijdag werd hij vrijgelaten.

LaBeouf komt de laatste maanden geregeld in het nieuws vanwege zijn vreemde gedrag. Zo verscheen hij in februari op de rode loper met een papieren zak over zijn hoofd met daarop de tekst 'ik ben niet meer beroemd'.