Susic stapt op bij Bosnië

Bosnië-Herzegovina stelde enigszins teleur tijdens het WK. Na verliespartijen tegen Argentinië (3-1) en Nigeria (1-0) zat het WK er voor Bosnië-Herzegovina al na twee wedstrijden op. De laatste groepswedstrijd tegen Iran werd nog wel gewonnen (3-1), maar dat was slechts voor de eer.

Safet Susic, keuzeheer van De Draken, laat weten dat het duel met Iran zijn laatste was als bondscoach. "Het zit erop, dit was mijn laatste wedstrijd op het WK. Helaas komt er geen vervolg aan", laat hij weten aan de Braziliaanse krant Lancenet.

"Het voetl ergens ook wel goed om geen verplichtingen meer te hebben. Gelukkig heb ik mijn eigen lot in handen en dit is mijn antwoord", vervolgt de 59-jarige oefenmeester.

Voorafgaand aan het toernooi waren de verwachtingen vrij hoog. Ook al was dit het eerste WK waarop Bosnië actief was, velen hadden verwacht dat de ploeg de groepsfase wel zou overleven. "Ik vind het jammer dat ik sommige mensen teleurgesteld heb", voegt Susic er nog aan toe.

"We hadden het beter moeten doen, gezien de kwaliteit van onze spelers. Maar het is voor het team nu tijd om vooruit te kijken naar de EK-kwalificatie van 2016. We haddden te weinig ervaring die nodig is op de beslissende momenten. In de eerste twee duels hadden we daar last van", besluit Susic.