Just Dance wordt eSport

De Electronic Sports World Cup (ESWC) heeft Just Dance toegelaten als discipline. Je kan je op drie manieren kwalificeren: via de online multiplayer, bij Just Dance TV een video uploaden en dansen bij ESWC-kwalificatierondes. De 20 winnaars spelen de finales in Parijs van 30 oktober tot 1 november.

De kwalificatiefase duurt van 13 juli tot 21 september. De online multiplayermodus World Dance Floor heeft kwalificatiesessies op 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 31 augustus, 7 september, 14 september en 21 september. Van deze groep worden tien finalisten gekozen, twee van PS3, twee van PS4, twee van Xbox 360, twee van Xbox One en twee van de WiiU.
Met de Autodance-functie in Just Dance kun je meteen je dans uploaden naar Just Dance TV. Vier finalisten worden hiervan geselecteerd.
Later wordt bekend gemaakt bij welke evenementen van de ESWC en Ubisoft er gedanst kan worden voor een plaats in Parijs. Zes finalisten worden hier gekozen.
Alle finalisten worden naar Parijs gevlogen door Ubisoft.

Senior eSport Manager van Ubisoft, Jean-Baptiste Pennes zegt, “Zodra je Just Dance op een podium laat zien, begint het publiek spontaan te dansen. Dit is echt inspirerend voor ons en laat zien dat dansen zowel een show is als een manier om mensen samen te brengen. Competitief gamen heeft hetzelfde doel, dus hebben we besloten een partnerschap aan te gaan met ESWC en een officiële discipline te maken met een heel toegankelijke show zodat iedereen de spanning van eSport kan ervaren.

Tijdens de finale wordt er gedanst op Just Dance 2015. De jury let op je score en je dansstijl. Er wordt ook online gestemd. Wie de jury zal zijn, wat de prijzen inhouden en details over het online stemmen, dat wordt allemaal binnenkort bekendgemaakt.

eswc