'Leegstand Utrechtse kazerne kost miljoenen'

Lege werkplekken op de Kromhoutkazerne in Utrecht hebben het ministerie van Defensie de afgelopen twee jaar miljoenen euro's aan huur gekost. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag op basis van onderzoek. Een deel van de nieuwe kazerne wordt niet gebruikt omdat de Defensie Materieel Organisatie (DMO) geen intrek wil nemen in de Utrechtse kazerne.

De nieuwe kazerne is het grootste publiek-private huisvestingsproject van Nederland. Het ministerie zou jaarlijks zo'n twintig miljoen euro kwijt zijn aan het beheer, ongeacht het aantal personeelsleden dat daadwerkelijk in de kazerne werkzaam is. Volgens de krant staan honderden plekken leeg.

De kazerne kampt met onderbezetting door bezuinigingen bij defensie. Vanwege de leegstand is vorig jaar besloten dat de duizend man van de DMO van Den Haag naar Utrecht moeten verhuizen. De medewerkers houden dat echter tegen omdat ze de reistijd te lang vinden.

Op het kazerneterrein zijn 3300 werkplekken voor zowel militairen als burgerpersoneel. De kazerne werd in de zomer van 2012 opgeleverd.