Boze Capello: "Alle scheidsrechters waren tegen ons"

Rusland werd donderdag in de groepsfase uitgeschakeld op het WK voetbal en daar was bondscoach Fabio Capello niet blij mee. De Italiaan liet blijken een zeer slecht verliezer te zijn, door na afloop vooral te klagen over de Turkse arbitrage. 

"Het liefst praat ik niet over de scheidsrechters, maar ook in deze wedstrijd hebben we een penalty niet gekregen die we wel hadden moeten krijgen. Ik ben daar heel teleurgesteld in", aldus de zeer duurbetaalde coach, die ruim acht miljoen euro per jaar ontvangt. "Ik begrijp niet waarom dit gebeurt, waarom lijkt het alsof alle scheidsrechters op dit WK tegen ons zijn?"

Geluk was er natuurlijk wel bij Algerije, dat zich voor het eerst in de geschiedenis op mag maken voor de volgende fase van het WK. "Ik ben ontzettend gelukkig. We hebben de moed nooit opgegeven en zijn er altijd voor blijven vechten", aldus middenvelder Nabil Bentaleb. "Tegen Duitsland wordt het moeilijk, zij hebben een erg sterke ploeg, maar we gaan daar ook gewoon voor de zege", sluit de Algerijn af.