Wilmots: "Hebben iets moois neergezet"

België boekte donderdag in Sao Paulo de derde zege in groep H. Zuid-Korea werd met 1-0 aan de kant gezet. Jan Vertonghen maakte in de tweede helft het winnende doelpunt. Hierdoor spelen de Belgen in de achtste finale tegen de Verenigde Staten/

"Ik zei al voor de wedstrijd tegen de jongens dat we iets moois neer konden zetten. Dat hebben we gedaan", zei bondscoach Marc Wilmots tegen Sporza. België gaat als groepswinnaar naar de laatste zestien. "De overwinning is mooi, maar ik vind ook vooral dat iedereen een goede mentaliteit heeft getoond."

Bij de Rode Duivels kreeg Steven Defour vlak voor rust direct rood. "We speelden lang met tien tegen elf. De Koreanen moesten komen, waardoor wij ruimte kregen. Daarvan hebben we perfect geprofiteerd", aldus Wilmots, die Vertonghen tot gelegenheidsaanvoerder benoemde.

De ex-Ajacied scoorde het enige doelpunt. "Heel bijzonder. Ik had het er al met Dries (Mertens, red.) over. Hij was even van de wereld na zijn doelpunt tegen Algerije. Ik had een beetje hetzelfde gevoel. Dit is een moment dat ik koester", vertelde Vertonghen, die profiteerde uit een rebound van een schot van invaller Divock Origi.

"Het was een lastige wedstrijd. We moesten met de opstelling rekening houden met blessures en gele kaarten. Het was een beetje zoeken. Maar met tien man hebben we het goed gedaan. We hebben Zuid-Korea op tijd pijn gedaan", besluit de verdediger van Tottenham Hotspur.