[Groep H] Uitslag Algerije - Rusland

Algerije heeft de tweede ronde bereikt op het WK door een gelijkspel tegen Rusland. De Russen kwamen sterk uit de startblokken en kregen de betere mogelijkheden, maar uiteindelijk werd het 1-1.

Bij de eerste de beste kans was het meteen een goal. De Russische spits Alexander Kokorin kreeg een open kopkans en maakte keurig af: 0-1. Hierdoor moest Algerije komen. Dit probeerde de ploeg maar in de eerste helft kwamen er verder nauwelijks kansen terwijl Rusland hun normale, verdedigende spel weer uitvoerde. De beste mogelijkheden voor Algerije kwamen uit twee corners.

Koud in de tweede helft combineerden de Russen dwars door de Algerijnse defensie, maar Alexander Samedov wist niet succesvol af te ronden en zo bleef het spannend. Algerije werd voornamelijk gevaarlijk uit corners en vrije trappen, en na een kwartier in de tweede helft scoorde Islam Slimani uit een vrije trap de gelijkmaker na een blunder van doelman Igor Akinfeev. Met nog een half uur moesten de Russen op zoek naar de tweede treffer. Rusland kreeg wel enkele open schietkansen, voornamelijk via Alexander Kerzhakov. In het laatste kwartier werden de Russen nauwelijks meer gevaarlijk en zo bleef het 1-1, en zo mag Algerije tegen Duitsland spelen in de achtste finales.

Algerije

1 - 1

Rusland

 60' Slimani    6' Kokorin 
 
 Gele kaart: Mesbah, Ghilas, Cadamuro, (Algerije), Kombarov, Kozlov, (Rusland)
 
Stadion: Arena de Baixada, Curitiba
Toeschouwers: 39000
Arbiter: Cakir (TUR)
 
Opstelling:   Opstelling:
M'bolhi
Mandi
Belkalem
Halliche
Mesbah
Feghouli
Medjani
Brahimi (71' Yebda)
Bentaleb
Djabou (77' Ghilas)
Slimani (90' Soudani)
  Akinfeev
Kozlov
Berezutsky
Ignasevitch
Kombarov
Samedov
Feizulin
Gluchakov (46' Denisov)
Shatov (67' Dzagoev)
Kerzhakov (81' Kannunikov)
Kokorin