Löw: "Mooi dat Jürgen ook doorgaat"

Duitsland plaatste zich donderdag als nummer één in groep G voor de volgende ronde. Bondscoach Joachim Löw toonde zich tevreden na de zege op Verenigde Staten (1-0).

Duitsland won in Recife dankzij een doelpunt van Thomas Müller. Het was voor de aanvaller zijn vierde goal van dit WK. "We waren dominant. Vooral in de beginfase waren we sterk", zei Müller tegen ZDF. "Het was daarna niet eenvoudig. De Amerikanen zakten ver terug op de eigen helft."

"Ik ben gelukkig dat we hebben gewonnen. Ook met mijn doelpunt. Het ging voor mijn gevoel beter dan tegen Ghana (2-2). We willen iets moois neerzetten op dit WK", aldus de topscorer van het vorige WK in Zuid-Afrika. Müller scoorde toen, net als Wesley Sneijder, vijf keer en staat nu na drie duels op vier treffers.

Bondscoach Löw was gelukkig met het optreden van Die Nationalelf. "We speelden goed in de organisatie. We hebben Amerika geen kans gegeven. In de eindfase waren wij te slordig. We hadden twee tot drie doelpunten erbij moeten maken", aldus de keuzeheer van de Duitse ploeg.

"Thomas Müller is een speler die weet waar hij moet staan om een doelpunt te maken. Zijn hoofdwond is gehecht. Thomas kan op de tanden bijten", vertelt Löw, die vriend en collega Jürgen Klinsmann feliciteerde. "Het is mooi dat Jürgen met Amerika ook naar de achtste finales gaat."