[WBD] Nadal moeizaam naar derde ronde

Rafael Nadal heeft voor het eerst in drie jaar weer de derde ronde gehaald op Wimbledon. De Spaanse nummer een van de wereld moest hard werken om Lukas Rosol te verslaan: 4-6, 7-6 (6), 6-4 en 6-4. Nadal treft nu Michail Koekoesjkin. De Kazach won met 6-3, 6-3 en 6-2 van de Canadees Frank Dancevic.

Nadal was op voorhand gewaarschuwd voor de confrontatie met Rosol. Twee jaar geleden zorgde de Tsjech voor een enorme stunt door de Spanjaard in de tweede ronde uit het toernooi te slaan.

In de eerste set benutte Rosol zijn eerste breakpoint om de set met 6-4 naar zich toe te trekken. Ook in het tweede bedrijf nam hij een break voorsprong, maar Nadal vocht zich terug en won in een tiebreak. Daarna nam de nummer twee van de plaatsingslijst het initiatief over. In de derde en vierde set waren een vroege break voldoende voor setwinst.

Richard Gasquet en Gaël Monfils werden op het Londense gras uitgeschakeld. Gasquet, als dertiende geplaatst, gaf een 2-0 voorsprong in sets weg tegen Nick Kyrgios. Na een thriller won de Australiër met 3-6, 6-7 (4), 6-4, 7-5 en 10-8. Gasquet had voldoende mogelijkheden, maar de Fransman benutte slechts twee van zijn zestien breakpoints.

Monfils leek het omgekeerde van zijn landgenoot te bewerkstelligen. De als 24e geplaatste Monfils kwam terug van een 2-0 achterstand in sets, maar verloor alsnog in de vijfde set. De Tsjech Jiri Vesely won met 7-6 (3), 6-3, 6-7 (1), 6-7 (3) en 6-4. Monfils sloeg meer winners en maakte minder onnodige fouten, maar moest zich na ruim drie uur toch gewonnen geven.