Hodgson: "Ik stap niet op, waarom zou ik?"

De Engelse bondscoach Roy Hodgson weigert op te stappen na de slechte prestaties van Engeland op het WK in Brazilië. Engeland werd in de groepsfase uitgeschakeld zonder ook maar een wedstrijd te winnen. The Three Lions begonnen met een nederlaag tegen Italië, waarna ook Uruguay te sterk bleek. Toen de ploeg van Hodgson al was uitgeschakeld werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen groepswinnaar Costa Rica. 

Ook Italië werd al in de groepsfase uitgeschakeld en dat was voor bondscoach Cesare Prandelli reden om zijn ontslag in te dienen. Hodgson wilde het voorbeeld van zijn Italiaanse collega niet volgen. "Ik heb jullie eerder al gezegd dat ik niet op zal stappen en daar heb ik niets aan toe te voegen."

"Ik ben door de FA gevraagd om door te gaan", aldus Hodgson. "Zij willen met mij verder en daar ben ik blij mee. We hebben een interessante groep spelers waar we graag mee werken. En ik heb niet het gevoel dat er een speler bij zit die wil dat ik vertrek. Dus ik heb dan ook geen reden om te vertrekken. Ik wil niet graag vergeleken worden met anderen."

Hodgson maakt duidelijk waarom hij blijft. "Ik ben geen opgever. Ik geloof in dit team. Omdat de FA met me verder wil, net als de spelers, heb ik reden genoeg om te blijven en ze te leiden naar Euro 2016."