Sterspelers uit Ghanese selectie gezet

Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari zijn uit de selectie van Ghana gezet. De afgelopen twee dagen gingen al geruchten dat Muntari een klap zou hebben uitgedeeld aan iemand van de technische staf.  Boateng zou het aan de stok hebben met bondscoach Kwesi Appiah. De leiding heeft derhalve besloten het tweetal uit de selectie te zetten wegens wangedrag.

Het is niet voor het eerst dit WK dat er onrust is binnen de selectie van Ghana. De internationals hadden hun onvrede geuit omdat zij niet betaald kregen. De Ghanese regering stuurde daarom een vliegtuig naar Brazilië met drie miljoen dollar.

"President Mahama dook in de zaak toen de spelers zich boos maakten. Hij heeft persoonlijk met ze gesproken om ze gerust te stellen dat het geld woensdagmiddag aan ze wordt uitbetaald", aldus de Ghanese voetbalbond eerder.

Ghana heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de achtste finale van het WK. Vanavond om 18:00 uur neemt de ploeg van Appiah het zonder Muntari en Boateng op tegen Portugal.