Martins Indi: "Heb een stappenplan"

Toen Bruno Martins Indi hard ten val kwam na een charge van Australiër Tim Cahill zat de groepsfase erop voor de verdediger van Oranje. Zijn terugkeer lonkt. Martins Indi hield een lichte hersenschudding over aan de 3-2 overwinning op Australië, en moest de laatste groepswedstrijd tegen Chili om die reden missen. Vanaf de bank zag hij zijn ploeggenoten met 2-0 zegevieren.

Tijdens de volgende wedstrijd, de achtste finale tegen Mexico, hoopt de 22-jarige Feyenoorder weer op het veld zijn bijdrage te leveren. Het herstel verloopt voorspoedig, zo liet hij de NOS weten.

"Ik heb gisteren nog een beetje getraind", aldus Martins Indi, die fysiek contact met zijn teamgenoten moest vermijden. "Ik mocht nog niet de partijen in. Ook mag ik nog niet koppen. Ik zit in een stappenplan, de fysio's zijn met mij bezig."

Martins Indi heeft nog tot zondagavond om volledig te herstellen. Dan staat de ontmoeting met Mexico op het programma. "Ik voel me beter en ik hoop dat ik de wedstrijd tegen Mexico haal. Maar als het niet past in het stappenplan dat ik moet hanteren, dan is het gewoon te vroeg."

Martins Indi vormde tijdens de wedstrijden tegen Spanje (5-1 winst) en Australië een vijfmansverdediging, samen met Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Daley Blind. Tegen Chili nam Blind zijn positie in het centrum in, en acteerde Dirk Kuijt als linksback.