[Groep E] Uitslag Ecuador - Frankrijk

Frankrijk is doorgedrongen tot de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps speelde in het laatste groepsduel tegen Ecuador met 0-0 gelijk, waardoor het Groep E won en in de volgende ronde Nigeria treft. Ecuador werd dankzij een zege van Zwitserland op Honduras uitgeschakeld.

Frankrijk had zich na twee gewonnen wedstrijden al vrijwel zeker geplaatst voor de tweede ronde, waardoor het zich kon veroorloven om enkele basisspelers rust te geven. Ecuador moest winnen om zicht te houden op de volgende ronde, maar in de beginfase van het duel was hier weinig van te merken. Frankrijk zette de Zuid-Amerikanen meteen onder druk zonder echt gevaarlijk te worden. Wel had de ploeg van Didier Deschamps geluk dat de scheidsrechter een elleboog van verdediger Sakho niet zag, anders had de ploeg al na vijf minuten met tien man verder gemoeten.

Na wat aanvankelijke schoten van afstand was het Sissoko na een kwartier spelen doelman Dominguez eens op de proef stelde. Ecuador kon er weinig tegenover stellen, al troefde Enner Valencia wel de Franse verdediging af. Hij vond echter niet het doel. De spits kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid, maar ook deze was niet aan hem besteed. Voor het andere doel was Pogba nog gevaarlijk.

Na rust moest Ecuador al snel met tien man verder. Aanvoerder Antonio Valencia kwam met gestrekt been in en kon de kleedkamer noodgedwongen opzoeken. Frankrijk had in de tussentijd al een enorme kans voor Griezmann gehad, maar hij vond de paal op zijn weg. Ecuador was door deze gebeurtenissen allerminst uit het veld geslagen en zocht met tien man zelfs regelmatig de aanval. Het duel werd hierdoor meer open, waarna mogelijkheden voor beide doelen volgden.

Zo kreeg de Ecuadoriaan Arroyo halverwege de tweede helft uit een vrije trap een enorme mogelijkheid, maar hij schoot huizenhoog over. Ook Vitesse-speler Ibarra kreeg de bal maar niet tegen de touwen. Aan Franse kant waren Pogba, Remy en Giroud diverse malen gevaarlijk, maar ook zij hadden hun vizier niet op scherp staan of troffen Domínguez op hun pad. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

Ecuador-speler Cristhian Noboa in duel met Paul Pogba van Frankrijk. (Foto: PRO SHOTS / Stanley Gontha)