Doden bij grote explosie in winkelcentrum Abuja

In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft zich woensdag een grote explosie voorgedaan. Volgens de politie vielen hierbij zeker 21 doden, en raakten zeventien mensen gewond. De explosie vond plaats bij warenhuis Emab Plaza. Ooggetuigen zeiden dat zij lichaamsdelen zagen liggen bij één van de uitgangen. Boven de bazaar hing een dikke, zwarte rookwolk.

Het is niet de eerste keer dat er veel doden vallen bij een explosie in het Afrikaanse land. In april kwamen bij twee explosies in de hoofdstad 120 mensen om het leven, en raakten tweehonderd mensen gewond. Destijds werden de aanslagen opgeëist door strijders van Boko Haram. De terreurbeweging dreigde al eerder met meer aanvallen.

De Nigeriaanse veiligheidsdiensten lijken het geweld niet tot een halt te kunnen roepen. Toch manen de autoriteiten de bewoners tot kalmte. Regeringswoordvoerder Mike Omeri geeft aan dat de veiligheidsdiensen 'de situatie onder controle' hebben. Volgens hem doet de regering er alles aan om de activiteiten van de opstandelingen in de gaten te houden. Ondertussen heeft het geweld van Boko Haram alleen dit kalenderjaar al aan meer dan tweeduizend mensen het leven gekost.