Sytze lastiggevallen bij zijn nieuwe woning

De inmiddels bekende showbizzpedo Sytze van der Velde heeft gisteravond kennisgemaakt met de keerzijde van media-aandacht. Een groepje 'demonstranten' kwam herrie maken voor zijn nieuwe woonstede boven een kinderdagverblijf in het Soesterkwartier te Amersfoort.

De groep herrieschoppers was eerder bij een bijeenkomst op het gemeentehuis. Op die vergadering was duidelijk geworden dat de burgemeester er niet veel aan kon doen. Na de bijeenkomst besloot de groep om zelf kenbaar te maken dat ze 'not amused' zijn met een veroordeelde pedoseksueel boven een kinderopvang.

De politie meldde dat het om een groep van ongeveer 10 personen ging die in een 'stevig gesprekje' met Sytze duidelijk wilde maken dat dit geen goede woonstek is voor een veroordeelde pedoseksueel. Van der Velde zelf wilde die discussie ook wel aangaan, echter leek de politie dat niet zo een goed idee. De politie drong er bij Sytze op aan dat hij weer zijn woning in ging.

De bewoners van de wijk hebben een ultimatum van een week gesteld. Die eis is echter onwettig en onhaalbaar daar Van der Velde zijn straf heeft uitgezeten en weer de zelfde rechten en plichten geniet als iedere andere burger. Een van de andere bewoners van de flat meldde dat er mensen zijn die hem willen lynchen en dat hij dan niet bij machte is om dat tegen te houden. Mede daarom houdt de politie een oogje in het zeil bij de nieuwe woonstede van Sytze.