Löw belooft aanvallend Duitsland en VS

Joachim Löw is niet van plan om het met Duitsland op een akkoordje te gooien tegen de Verenigde Staten. Donderdag ontmoeten de twee elkaar. Bij een gelijkspel is Duitsland poulewinnaar en de VS nummer twee. In dat geval zijn Ghana en Portugal allebei uitgeschakeld. Löw wil echter gewoon voor de overwinning gaan. De bondscoach komt met Jürgen Klinsmann een goede bekende tegen. Klinsmann was de voorganger van Löw, die toen zijn assistent was.

"Onze relatie is uitstekend en dat zal ook zo blijven, ongeacht het resultaat", sprak Löw in de aanloop naar de wedstrijd. "Mensen die ons kennen, weten dat Jürgen en ik allebei ambitieus zijn. We lazen in de media dat we elkaar niet gaan aanvallen, maar dat gaan we zeker wel doen."

Duitsland hoopt zich tegen Team USA te herstellen van de moeizame 2-2 tegen Ghana. "We speelden wel goed, al pakten sommige momenten niet uit zoals we vooraf hadden gehoopt. Daar hebben we de laatste dagen over gesproken met de groep. We zijn goed voorbereid op het derde duel."

"We moeten er fysiek ook klaar voor zijn", ging Löw verder. "In de eerste twee speelronden hebben we een aggressieve tegenstander gezien die erg fit is. Ze hebben het voordeel dat hun competitie eerder is afgelopen en dat Jürgen zijn team sinds januari al bij elkaar heeft."