[WBD] Ook Haase uitgeschakeld in enkelspel

Robin Haase is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Haagse tennisser werd woensdag door de Fransman Gilles Simon in straight sets verslagen: 6-7 (1), 4-6 en 4-6. Omdat dinsdag al het doek was gevallen voor Igor Sijsling, is er na drie dagen geen enkele Nederlander meer actief in het enkelspel.

Haase won in de eerste ronde nog knap van de als 31e geplaatste Canadees Vasek Pospisil. Tegen Simon, voormalig nummer zes van de wereld, kon hij echter geen vuist maken. De eerste set ging nog wel gelijk op, maar de tiebreak trok Simon met duidelijke cijfers naar zich toe.

Naarmate de wedstrijd vorderde, gaf Haase steeds meer kansen weg. Simon profiteerde daarvan door zowel in de tweede als de derde set de service van de Nederlander een keer af te snoepen. Haase, de nummer 53 van de wereld, wist zelf de hele partij geen enkel breakpoint af te dwingen.

Door de uitschakeling blijft voor Haase de derde ronde in 2011 zijn beste resultaat op Wimbledon. De afgelopen twee jaar werd hij op het Londense gras telkens al in de openingsronde uitgeschakeld.