[Groep F] Uitslag Nigeria - Argentinië

Argentinië heeft ook zijn laatste duel in groep F weten te winnen. In Porto Alegre werd Nigeria met 3-2 verslagen. Het venijn van deze wedstrijd zat hem aan het begin van zowel de eerste als de tweede helft. Beide landen hebben zich overigens wel verzekerd van de achtste finales.

Nigeria was tot aan de confrontatie met Argentinië het enige land op het WK voetbal in Brazilië, dat nog geen tegentreffer hoefde te incasseren. Of dat vandaag ook zo bleef, was nog maar de vraag. Mocht Messi het op zijn heupen krijgen, dan zou dit snel voorbij kunnen zijn.

En snel ging het ook voorbij voor Nigeria. Na drie minuten wedstrijd kon doelman Vincent Enyeama al vissen, nadat Messi de bal tegen de touwen schoot. Aanvankelijk was de kans voor Angel di María. Hij zag zijn schot echter tegen de paal belanden, waarna de aanvaller van FC Barcelona de poging alsnog verzilverde.

Toch konden de Argentijnen niet lang van hun voorsprong genieten. Ahmed Musa, voormalig speler van VVV-Venlo, bracht binnen een minuut de stand op 1-1 door vanaf links hard in te schieten. Vijf minuten voor tijd kreeg Argentinië overigens een tegenvaller te incasseren. Sergio Agüero kon niet verder en moest gewisseld worden. In blessuretijd van de eerste helft kwam de Argentijnse ploeg overigens nog wel op voorsprong, toen Messi opnieuw wist te scoren.

Angel di María (r) in duel met Ogenyi Onazi (l) (PRO SHOTS / Action Images)

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen ook Musa zijn tweede treffer van de wedstrijd liet aantekenen. De verdediging van Argentinië reageerde niet adequaat genoeg, waardoor de Nigeriaan opnieuw kon scoren. Het antwoord van Argentinië kwam overigens vrij snel. Binnen de minuut stonden de blauw-witten alweer op voorsprong. Deze keer was Marcos Rojo de gevierde man. Hij wist een corner tot doelpunt te promoveren, maar kreeg daarbij wel hulp van invaller Ezequiel Lavezzi.

Na iets meer dan een uur spelen was het John Obi Mikel, die dichtbij een nieuwe gelijkmaker was. Zijn schot was echter veel te zacht, waardoor Romero de bal enkel van de grond hoefde te pakken. In het vervolg kregen beide landen wel wat kansjes, maar geen daarvan zorgde voor gevaar in de buurt van de doelen.

Ook in de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet gek veel meer. Di María probeerde het nog wel van afstand, maar stuitte op de vuisten van Enyeama. Ook de Nigerianen deden nog wel een aantal pogingen. Zij strandden echter voortdurend op de rand van het strafschopgebied van de Argentijnse ploeg. Efe Ambrose was nog wel het dichtst bij, maar raakte het zijnet.