George Lucas selecteert Chicago voor museum

George Lucas heeft besloten zijn museum in Chicago te laten bouwen. De bedenker van onder meer Star Wars en Indiana Jones wil in het gebouw kunst en filmmemorabilia tentoonstellen. Het Lucas Museum of Narrative Art moet in 2018 de poorten openen, schrijft de krant Chicago Tribune.

"Ik voel me zeer vereerd dat ik me bij zo'n buitengewoon museumgezelschap mag voegen en dat ik een museum krijg in een stad die al zo'n rijke kunst- en architectuurtraditie heeft", liet Lucas weten.

San Francisco en Los Angeles hadden zich ook kandidaat gesteld als locaties. Aangezien Lucas in Californië werd geboren en zijn hoofdkwartier van Lucasfilm in San Francisco staat, is de keus voor de grootste stad van Illinois opmerkelijk te noemen. Wel is Mellody Hobson, met wie Lucas vorig jaar trouwde, een succesvolle zakenvrouw in Chicago en goed bevriend met de burgemeester, Rahm Emanuel.

Het museum wordt gebouwd aan de oever van Lake Michigan, nabij het Shedd Aquarium en het Field Museum of Natural History. Lucas heeft laten weten ruim zevenhonderd miljoen dollar te investeren in het project.

In het museum worden onder meer Lucas' gigantische filmpostercollectie en vele attributen uit zijn bekendste films getoond. Zo wordt onder meer een schaalmodel van de Millennium Falcon, het beroemde ruimteschip uit de Star Wars-reeks, tentoongesteld.