Gillende meiden maken One Direction onverstaanbaar

One Direction had dinsdagavond grote moeite om over de schreeuwende tieners in de Amsterdam Arena heen te komen. Luid werd er door de zangers, die ook woensdag in het stadion optreden, heen gegild, gejuicht en gejoeld.

"Jullie zijn met afstand het meest lawaaiige publiek ooit", zei zanger Liam Payne halverwege de show tegen het publiek. "We hebben honderden shows gespeeld en dit is niet alleen het beste concert ooit, maar ook die met het meeste lawaai."

Dat de teksten van Payne, Niall Horan, Zayn Malik, Louis Tomlinson en Harry Styles nauwelijks te verstaan waren door de gillende massa, maakte voor de sfeer van het concert niets uit. Nummers als Rock Me, Moments en Strong werden woord voor woord meegezongen en de Arena trilde door alle springende meiden.

Hoewel niet alles even verstaanbaar was, waren de zangers goed bij stem en hadden ze het overduidelijk naar hun zin op het podium. De jongens van de Britse boyband renden over het toneel, spraken de joelende menigte geregeld toe en hadden lol met elkaar.

Het was de tweede keer dat One Direction in Nederland optrad. Ruim een jaar geleden gaven de heren hun eerste show in de Ziggo Dome. Volgens Payne had het concert in de Arena dat optreden overtroffen. "De Ziggo Dome was al een van onze beste van de vorige tournee, maar kan niet tippen aan deze show."

De boyband nam tijdens de toegift, waarbij liedjes als One Thing en Diana voorbij kwamen, dan ook de tijd om de Nederlandse Directioners te bedanken. "Bedankt voor de afgelopen vier jaar", zei Horan. "Jullie zijn geweldig en we hopen jullie snel weer te zien", vulde Styles aan voordat het laatste nummer Best Song Ever werd ingezet.