Chiellini: "Belachelijk om Suárez niet weg te sturen"

Giorgio Chiellini was na afloop van de verloren WK-wedstrijd tegen Uruguay, die tot uitschakeling leidde, des duivels. "Die rode kaart van Marchisio en niet wegsturen van Suárez waren belachelijk", sprak de Italiaan. Vooral het bijten van Suárez in zijn schouder deed veel stof opwaaien. "Het was absoluut duidelijk. Er is zelfs een afdruk", sprak Chiellini verontwaardigd.

Suárez weigerde tegenover de geschreven pers te reageren. De nationale televisie stond hij wel te woord, al vermeed hij vragen over het bijten van Chiellini. Suárez zei een feestje te gaan vieren vanwege de historische prestatie. Uruguay ging door de zege ten koste van Italië verder naar de achtste finales.

Uruguay-coach Óscar Tabárez wilde ook niet teveel woorden aan het incident vuil maken. Hij zei de beelden eerst terug te gaan kijken. "Als het gebeurd is, hebben de scheidsrechters het waarschijnlijk niet gezien. Wij, en de mensen in Uruguay, hadden op dat moment belangrijkere dingen aan ons hoofd."

Suárez werd al tweemaal eerder geschorst vanwege bijtincidenten, in Nederland bij Otman Bakkal en in Engeland bij Branislav Ivanovic. Bijtende spelers kunnen voor twee jaar geschorst worden door de FIFA.