[Groep D] Uitslag Costa Rica - Engeland

Engeland heeft het WK voetbal in Brazilië verlaten met één punt. Na twee nederlagen kwamen de Engelsen tegen Costa Rica niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Zuid-Amerikanen werden met deze remise de winnaar in groep D.

Na de verliespartij tegen Uruguay had de bondscoach van Engeland, Roy Hodgson, zijn basisopstelling op liefst negen posities gewijzigd. Alleen Gary Cahill en Daniel Sturridge hielden hun plaats in de startopstelling.

Toch had de aanpassing van Hodgson in de eerste helft nauwelijks effect, aangezien alleen Sturridge voor gevaar zorgde. De aanvaller van Liverpool was tot drie keer toe dichtbij een doelpunt, maar faalde telkens. Bij een vierde poging deed de speler zelfs een poging tot het krijgen van een penalty, nadat hij door Óscar Duarte aan de kant werd gezet.

Joel Campbell (r) in duel met Adam Lallana (PRO SHOTS / Action Images)

Costa Rica was voor de thee in elk geval de bovenliggende partij en liet goed positiespel en soms ook mooie combinaties zien. Toch leverde dit nauwelijks grote kansen op. Celso Borges was uiteindelijk het dichtst bij een treffer, maar zijn poging ging via de vingertoppen van doelman Ben Foster over het doel.

In het tweede bedrijf drong Engeland wat meer aan. Zo voorkwam keeper Keylor Navas dat Adam Lallana zijn poging tot doelpunt kon promoveren. Diezelfde Lallana ontsnapte kort daarvoor na een grove charge overigens aan een rode kaart.

Een kwartier voor tijd werd Wayne Rooney nog binnen de lijnen gebracht, maar ook hij slaagde er niet in om een doelpunt te forceren. Al zag de aanvaller van Manchester United nog wel een bekeken schot ternauwernood gestopt worden.


Costa Rica

0 - 0

Engeland

 
 Gele kaart: González (Costa Rica), Barkley, Lallana (Engeland)
 
Stadion: Estádio Mineirão, Belo Horizonte
Toeschouwers: 57.823
Arbiter: Haimoudi (Alg)
 
Opstelling:   Opstelling:
Navas
Gamboa
Duarte
González
Miller
Díaz
Ruiz
Borges (Barrantes/78)
Tejeda
Brenes (Bolaños/60)
Campbell (Ureña/65)
  Foster
Jones
Smalling
Cahill
Shaw
Milner (Rooney/76)
Wilshere (Gerrard/73)
Barkley
Lampard
Lallana (Sterling/62)
Sturridge