ADO Den Haag komt in handen Chinees sportbedrijf

ADO Den Haag komt in Chinese handen. De eredivisieclub heeft met het Chinese voetbal- en sportbedrijf United Vansen International een principeovereenkomst bereikt over de overname van de aandelen, zo maakte ADO dinsdag bekend. Daarmee volgt de Haagse club het voorbeeld van Vitesse, dat eerder al in handen viel van een buitenlandse investeerder.

De aandelen van ADO waren in het bezit van Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen. De bestuurders zijn benaderd en bereid gevonden hun aandelen te verkopen. De nieuwe investeerder is erin geïnteresseerd de verdere groei van ADO financieel en organisatorisch mogelijk te maken, staat in een verklaring.

ADO neemt de komende een tot twee maanden om de details van de overname uit te werken. Tot dat moment worden geen verdere mededelingen gedaan. Ook over de prijs die het Chinese bedrijf voor de aandelen betaalt, wordt in alle talen gezwegen.

De afgelopen jaren heeft ADO in zowel sportief als financieel opzicht flinke sprongen gemaakt. De club wordt door de KNVB steevast in de veilige categorie 2 ingedeeld en de omzet steeg in zes jaar tijd van zeven naar vijftien miljoen euro. Sinds de promotie in 2008 komt ADO onafgebroken uit in de Eredivisie. Daarin eindigde het afgelopen seizoen op de negende plaats.