Balotelli niet bezig met Suárez

Italië mag dinsdagavond niet verliezen van Uruguay als het de tweede ronde op het WK wil halen. De media schrijven rondom dit duel vooral over Mario Balotelli en Luis Suárez. Balotelli wil echter niet daarin meegaan.

"Dit is geen wedstrijd tussen twee individuen, maar een duel tussen twee teams die allebei de volgende ronde willen halen. We gaan vechten om te overleven, dat geeft ons allemaal genoeg motivatie", sprak de Italiaanse aanvaller in Times of India.

Persoonlijke roem kan Balotelli dus even niets schelen. "Ik win liever deze wedstrijd dan dat ik scoor en we verliezen. Luis Suarez denkt er vast net zo over." Italië kan bij een zege nog groepswinnaar worden. Costa Rica moet in dat geval verliezen van Engeland, dat al uitgeschakeld is.

Italië begon het toernooi sterk met een 2-1 zege op de Engelsen, maar daarna werd de ploeg verrast door Costa Rica (0-1). "We weten allemaal dat we niet iedere wedstrijd kunnen winnen. Maar dat ligt nu achter ons. We zijn goed voorbereid op het duel met Uruguay."

Bondscoach Cesare Prandelli stuurt zijn ploeg mogelijk in een nieuw 3-5-2-systeem het veld in. Mario Balotelli vormt in dat geval een aanvalsduo met Ciro Immobile, de topscer van afgelopen seizoen in de Serie A.